Bild buss kör över stenbro

Gatukontorsdagarna

Kommunaltekniska föreningen genomför varje år sex nationella konferenser. En av dem är Gatukontorsdagarna, som vi årligen arrangerar.

Under ett år var ett önskemål från kunden att konferensen skulle vara så lokalanpassad som möjligt och genomsyras av en värmländsk touch. Därför inleddes hela konferensen på Värmlands museum där en lokal teatergrupp uppträdde som kända värmlandspersonligheter. En av karaktärerna kom tillbaka under middagen och underhöll med värmlandshistorier. Deltagarna fick även gå på stadsvandringar där de bland annat fick se hur Karlstad jobbat med att förhindra översvämningar.

Den lokala anknytningen gick som en röd tråd genom hela konferensen, inte minst i konferenssalen som var översållad med symboliska solrosor.

En av utmaningarna i det här uppdraget var att konferenslokalen redan hade bokats; ett f d danspalats som numera är en populär nattklubb. Det krävs alltid lite mer för att få en festlokal att fungera som konferenslokal än tvärtom. Här skulle 250 deltagare äta lunch och middag samt konferera i samma lokal, vilket ställde höga krav på framförhållning och flexibilitet. Konferenslokalen skulle snabbt förvandlas till bankettsal med vita dukar, kandelabrar och middagsunderhållning på scen, och senare på kvällen förvandlas igen, till dansgolv. Till dansen hade vi bokat ett liveband. Från Värmland, såklart.